2009. május 12., kedd

Day 539 of the New World



Összefoglaló: május 12. (539. nap)

LAPSZEMLE — 2009. május 12., 539. nap
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

BELFÖLD
A Nemzeti Bank költségei
Az eMNB számadatokkal teli tájékoztatást tett közzé arról, napi szinten mi mennyibe kerül az állami pénzintézetnek. Ez a szervezet ugyanis nem csak a hadakozás költségeit állja, de az újonnan regisztráló, 0, vagy nagyon alacsony skillű játékosokat alkalmazó ún. tréningcégek költségeit, illetve tulajdonában áll az állami kórházépítő (HUspital).

következő eRep egyetem előadás
Az Egyetem következő szemináriumát holnap, azaz május 13-a szerdán tartják a mibbit.com/chat #egyetem szobájában. A téma a cégvezetés, cégalapítási/vételi tanácsok, adók. Minden érdeklődő leendő cégvezetőt várnak.

HADÜGY
Mai csata: Zaporozhia
Donbas elbukása után újra Zaporozhia eredetileg ukrán régiót támadtuk meg. Továbbra is inkább gyakorlatnak tekinthető az ütközet, nagyobb összeget áldozni rá tehát nem érdemes.

CSAK A HORVÁTOKNAK KEDVEZ
Egyéni RW-akció Szerbiában
Bármiféle előzetes konzultáció vagy állami felhatalmazás nélkül indított függetlenségi háborút Kelet-Szerbiában ser Misa. Az ütközetnek csak annyi a hatása, hogy a horvát állampolgárok edzeni tudnak, míg az esetlegesen Belgrád, Vajdaság régiókban maradt játékosok a harctérre sietve tönkretehetik egészségüket, mivel egyik régióban sincsen kórház.

ÚJABB FRONT A PEACE–ATLANTIS HÁBORÚBAN
Oroszország területeinek visszaszerzését tervezi
Ivan Sirko eorosz elnök ma bejelentette, két hét múlva Finnország ellen hadba vonulnak, hogy visszahódítsák moszkvai és szentpétervári régióikat. Így az addig hátralévő időt a felkészülés fogja kitölteni. Az elkövetkező harcokhoz várnak önkénteseket a világ bármely nemzetéből. Az értékesebb nyersanyagkészletekkel rendelkező területek, mint Nyugat-Szibéria azonban már nehezebb célpont lenne, így ehhez a PEACE segítségét kérik a jövőben.

KÜLFÖLD
NÉMETORSZÁG IDENTITÁSVÁLSÁGA I.
Történelmi áttekintés
A Legendarium hasábjain megjelent cikk összefoglalja a csúfos német történelmet, legalábbis a német-svéd háborúig visszamenőleg. A germán állam a PEACE segítségével szerezte vissza függetlenségét, amit a csak egy oldalról forszírozott német-osztrák fúzió követett. Az ezt megakadályozó PEACE erők fellépését pedig ürügyként használta az Atlantisba való átlépéshez, most azonban már ott sem biztos a pozíciójuk.

NÉMETORSZÁG IDENTITÁSVÁLSÁGA II.
Az Atlantis belső kommunikációja
Egy anonim belső informátor tudósítása szerint igen németellenes hangulat uralkodik a szövetség belső chatszobájában. Az erős pozíciójú tagok, mint Románia, Lengyelország, vagy Svédország mind a kirúgás mellett állnak. A finn képviselő pedig egyenesen azt feszegette, hogy a békülésképpen felajánlott német régiókat foglalják el, majd Németország hátbatámadásával hódítsák el a többi germán régiót is. Az ötletével többen egyetértettek. (a cikk magyarul itt érhető el)

VISSZAVONULÓ
Románia békét kezdeményez
Egy békejavaslatot terjesztett be Indonézia felé a román elnök. A lépéstől nyilvánvalóan a keleti harctér bebiztosítását várják. Erre utal az is, hogy felszólították a lakosságot, ha tehetik, költözzenek Kelet-Szibériába (így annak megtámadásakor magasabb lesz a fal, többet kell ütni a támadó félnek), emellett kórházat is telepítenek oda. A békeajánlatot az indonéz fél várhatóan nem fogja elfogadni, hiszen a Románia által elfoglalt észak-ázsiai vidékek felszabadítása a legnagyobb feladatuk.

A PEACE átszervezése
Összefoglalót jelentetett meg a PEACE közösség közelmúltbéli működéséről a szövetség főtitkára. Többek között a hadügyről is szó esik: az egyesült haderők legfőbb parancsnoka ezentúl nem a főtitkár lesz, erre a feladatra külön hadvezéreket jelölnek ki. Magyarország fő stratégiai erőssége, az Anti-TO akciócsoport is megalakul; továbbá a megkezdődött PEACE WarGames, azaz a tréningháborúk folyamatáról, megújuló sajtójáról ír.

Szimpatikus román megnyilvánulások
A román sajtóba alámerülve nem csak magyarellenes, de kifejezetten tiszteletteljes cikkeket, kommenteket talált zotty. Többek között arról is cikkeznek a román lapok, hogyan nyerhetett a Central Black Earthért folyó csatában Magyarország – arannyal való csalásnak tudják be ezt a diadalt ugyanis. A hozzászólásokban és a cikkben is a bug-ok minél előbbi kivizsgálását követeli egyre több román, és akár a játék felhagyásával is fenyegetőznek. A másik érdekes megfigyelés egy magyarellenes cikk kifejezetten kultúrált és mérsékelt reakciói. Érdemes tehát odafigyelni, lehet az ellenfelet is tisztelni, és úgy látszik, akár szomszédaink között is vannak értelmesek.

BULVÁR
Beszélgessünk!
Quicksilver ex-miniszterelnök párbeszédet kezdeményezett románok és magyarok között – azoknak, akik hajlandóak félretenni az előítéleteiket, és kíváncsiak a másik félre. A közös chatszoba címe mibbit.com/chat, #rom-hun szoba.

Köszönöm mrsomebody-nak, hogy megalkotta ezt a lapszemlét, és engedélyezte a közlését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése