2009. május 10., vasárnap

Day 537 of the New World



Összefoglaló: május 10. (537. nap)

LAPSZEMLE — 2009. május 10., 537. nap
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

BELFÖLD
Román cégek manipulálják a magyar munkaerőpiacot
A "Megkezdett" nevű álmagyar cég nagy mennyiségű, irreálisan magas fizetést ígérő állásajánlatot tett közzé a munkaerőpiacon. A magas béreket szinte biztosan nem tudják kifizetni, és bár így a rendszer azonnali felmondást tesz lehetővé a cégtől, lehetséges, hogy sok új játékos nem fogja megérteni, mi nem működik és felhagy a játékkal; értékes hadi- és munkaerő veszik így kárba.

Részben elmaradt az eRep egyetem tegnapi előadása
Mivel az előadó, bekesjarokelo nem jelent meg a mibbit.com/chat #egyetem szobájában, a megjelent mintegy 30 hallgató kérdezz-felelek formájában kaphatott választ kérdéseire. Az ilyen esetek elkerülése végett a szemináriumokat ezentúl este 8-kor tartják.

HADÜGY
Mai csata: Central Black Earth
Magyarország megtámadta Central Black Earth román régiót. A kormány arra szólít fel mindenkit, hogy harcoljon a lehető legjobb minőségű fegyverrel, amit megengedhet magának. A támadásban indonéz szövetségeseink is segítségünkre lesznek.

A PEACE Közep-Európában központosította erőit
Mivel elfogytak a távol-Keleten támadható román területek, a békepárti szövetség legjobb ütőerejű katonái (~tankjai) Magyarországra érkeztek Románia eredetileg ukrán területeinek támadásában részt venni. A lapjában megjelent cikkben slamx arra figyelmeztet, vihar előtti csendhez hasonlít a mostani állapot. A PEACE másfél hete nyerésben van, ám a románok ezáltal erőt gyűjthetnek egy esetleges visszatámadáshoz, amellyel akár Magyarország gazdaságilag leglényegesebb régióját, a sokáig birtokukban lévő Dél-Alföldet (Southern Great Plain) is célba vehetik.

KÜLFÖLD
Románia bekebelezheti Moldovát
Jelenleg is tart a szavazás Romániában arról, elfoglalják-e Moldova egyetlen megmaradt régióját. A gazdaságilag lényegtelen terület beleolvadását Romániába maga a moldáv elnök kezdeményezte.

Az Atlantis belső ellentétei
Az ír–amerikai gyakorlóharc sajátos lebonyolításának következményei után újabb konfliktus támadt a támadó politikájú szövetség berkein belül. Az új svéd elnök, Kalle Holm ugyanis a németek kiszavazását sürgeti az Atlantisból, hogy aztán ismét megtámadhassa őket. Németország a februári német-osztrák egyesülés után döntött úgy, hogy belép az Atlantisba, melyre válaszul a PEACE erők egy Ausztriát felszabadító háborút indítottak (ennek végeredményeképp Ausztria négyfelé szakadt), így váltak örök ellenségeivé a germánoknak.

BULVÁR
Amiert tisztelni kéne [a magyarokat]
Miért kéne követni az utasításokat? Miért nem kéne 100 000 feletti falakat ütni? A Central Black Earth-i csata miatt... – írja lapjában sebahmah román újságíró. 10:00-kor (román idő szerint napváltáskor – a szerk.) a fal -77 000-en állt. Mégis hogyan? 350 magyar támadta meg szervezetten 9:45-kor, és tették ezt kiváló katonai fegyelemmel. Romániát főleg katonai erejéért és rendezettségéért tisztelték. Azt akarjátok, hogy a magyarok megelőzzenek minket ebben? Ha nem, kövessétek az utasításokat és ne becsüljétek alá az ellenfelet. A csatában napváltás előtt valóban összehangolt magyar-indonéz csapás történt, ami meglehetősen nagy meglepetést okozott a román félnek. Az ütközetnek azonban még koránt sincs vége.

Köszönöm mrsomebody-nak, hogy megalkotta ezt a lapszemlét, és engedélyezte a közlését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése