2009. május 11., hétfő

Day 538 of the New World



Összefoglaló: május 11. (538. nap)

LAPSZEMLE — 2009. május 11., 538. nap
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

BELFÖLD
Demográfiai hátrány a legnagyobb veszély
A Spektator Institute háromnapos felmérése kiderítette, a magyar lakosság leginkább attól tart, hogy az ország lemaradhat a "születésszámbeli" versenyben, azaz kevesebben regisztrálnak nálunk, mint a rivális nemzeteknél. Ez a félelem leginkább a kormánypártokkal szimpatizálóknál jelentős, míg az ellenzéki érzelműek a politikai megosztottságban és a játékosok kiégésében látják az eMagyarországra leselkedő legnagyobb veszélyt.

Felhívás a májusi népszámlálásra
Szintén az S.I. kezdett bele immáron második alkalommal az emagyar népszámlálásba. A rövid kérdőív kitöltése teljesen anonim.

HADÜGY
Sikerrel zárult a románok elleni csata
Az egyesült magyar-indonéz-iráni-olasz seregek ma délelőtt elfoglalták Central Black Earth régiót, így a támadható ázsai területek kifogyása okozta átmeneti szünet után megint megindult a PEACE terjeszkedése Románia rovására.

Mai csata: Donbas
Zaporozhia után Donbas eredetileg ukrán régiót támadtuk meg. A kormány utasítása szerint legfeljebb kis fegyverrel ajánlatos ütni, nagy tétje tehát nincs az ütközetnek.

KÜLFÖLD
Törökország Izrael elfoglalását tervezi
A valós történelemhez hasonlítja Törökország iráni elnökének tervezetét egy izraeli újságíró. Az országot még tavaly áprilisban foglalták el a törökök, majd sok idő után, alig három hónapja jött újra létre északi régiójának függetlenedésével. Mivel a héber állam Atlantis-, Törökország PEACE-tag, mi magyarok papírforma szerint a teljes felszámolás pártján állunk.

GAZDASÁG
Segítség munkavállaláshoz
Igen hasznos útmutatót tett közzé Nomakur. A cikkből megtudható, milyen szektorban és mire ügyelve érdemes munkalehetőséget keresni, vagy munkahelyet váltani.

BULVÁR
Magyar gyártású kórház Észtországban
Q5, azaz legmagasabb minőségű kórházat adott el a magyar állami kórházépítő HUspital Észtországnak. A nemrég létesült balti államon nem először segítenek a magyarok: első kongresszusi választásukkor is a PEACE anti-TO programjában aktívan részt véve védtük meg őket attól, hogy az Atlantis erői kifosszák a minden új ország kincstárába kerülő 1000 goldot és nagy mennyiségű helyi valutát.

Magyarul beszélő dolgozót keres az eRepublik
Bukaresti központjába angol-, német-, spanyol-, olasz és persze románajkú dolgozói mellé magyarul értő munkatársat keres az eRep csapata. A teljes munkaidős állásra felvételt nyerő eállampolgárt ajánlónak ráadásul 40 gold üti a markát.

Nyomozás a gold-csalások miatt
Az eRepublik hivatalos tájékoztatójában, az Insiderben megjelent cikk szerint a három héttel ezelőtti spanyol aranyláz (mikor egy rendszerhibát kihasználva többen csalással jutottak aranyhoz) következményeképpen 4 személyt és 11 szervezetet tiltottak ki a játékból. Figyelmeztetnek továbbá arra is, hogy ha ezen túl bármilyen hasonló szabálytalanság bizonyítást nyer a játékban, az elkövető felhasználó(ka)t azonnal felfüggesztik.


Köszönöm mrsomebody-nak, hogy megalkotta ezt a lapszemlét, és engedélyezte a közlését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése