2009. május 13., szerda

Day 540 of the New World



Összefoglaló: május 13. (540. nap)

LAPSZEMLE — 2009. május 13., 540. nap
— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

BELFÖLD
Figyelem, álmagyar cég!
Irreálisan magas fizetésekkel keres munkásokat a Hun Unit Elite Guns. A cég felvette a magyar hadsereg krémjét tömörítő Hun Elit Unit emblémáját, és megfizethetetlenül magas (0-s skillre például 8 forintos) béreket kínálnak. A tulajdonos szervezet székhelye Romániában van. Ez a fajta álcég megalapítása nem bizonyul túl eredményes fegyvernek, hiszen feldolgozható nyersanyag hiányában bárki azonnal kiléphet a cégből.

Diplomataiskola és eRep egyetem
Ma este 8 órakor indul a két képzés következő előadása, valami oknál fogva egyszerre. A Diplomataiskola mai szemináriumán Hekkat beszél a PEACE szövetségről. Az eRep egyetemen pedig cégalapítási/vételi tanácsok, az adózással kapcsolatos tudnivalók fognak elhangzani. Az érdeklődőket a mibbit.com/chat #egyetem és #kulugy szobájába várják.

Felállították az Alkotmányozó Bizottságot
Immáron a sokadik próbálkozás a tegnapelőtt megalakult Alkotmányozó Bizottság, amely ezúttal pártfüggetlen, illetve élvezi a kongresszus teljes támogatását. A hivatalos ülésre ma este 8-kor, a mibbit.com/chat #alkotmany szobájában kerül sor, amin megfigyelőként bárki részt vehet.

Csökkentek az adóbevételek
A Gazdaságkutató elemzése szerint napi 10 000 HUF-ról 7 000 HUF-ra csökkent az állami adóbevételt. Az adórendszer módosításának részeként a jövedelmi adót a búzaipar (8%) kivételével mindenhol 10%-ra emelték, míg az ÁFA egységesen 5%-ra csökkent. A cikk szól a cégminőségek emelkedéséről is, illetve kiderül belőle, egyre többen dolgoznak Q3, Q4 és Q5 cégeben Magyarországon, míg a legmagasabb foglalkoztatottsági ráta a fegyveriparban tapasztalható.

HADÜGY
Mai csata: Podolia
Kemény küzdelemnek nézünk elébe a románokkal szemben, hiszen Podolia, értékes high iron (vas) régió. Ez azt jelenti, hogy az eddigi búza mellett a vas is megjelenhet a magyar nyersanyagpiacon, anélkül, hogy más országokból kéne azt importálni.

KÜLFÖLD
Külügyi összefoglaló
Az Atlantis berkein belül folytatódik az ellenségedkedés: a svéd elnök a németekkel indítandó háború pártján áll, illetve Finnországgal gyakorlócsatákat szervez wellnessnövelés céljánól. Azonban a svédek félnek, hogy a germánok más országokban, mondjuk Oroszországban találnak új szövetségesre, és az egyesült erőikkel nem fognak tudni megbírkózni.
A horvát megszállás alól próbálják magukat felszabadítani a szerbek. Az eljövendő ütközetekre ráadásul nem csak toborzással, de a játékban medálokért, szintelérésekért kapott aranyak megadóztatásával a kincstár megerősítésével is készülnek.
Ukrajnában Kárpátalja régió lengyel elfoglalása után éhínség uralkodik, ezért kérik a magyar és ukrán befektetőket, hogy vásároljanak vagy alapítsanak lengyel food cégeket.

Köszönöm mrsomebody-nak, hogy megalkotta ezt a lapszemlét, és engedélyezte a közlését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése